Artikels

20 mei 2024

Schoolfeest gaat door op zondag 2 juni 2024

Op zondag 2 juni organiseren wij ons langverwachte schoolfeest : een dag vol plezier, spel en ontdekkingen voor jong en oud. Hier zijn alle details die je moet weten:

 

  • Tijd: Het feest begint om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Genoeg tijd dus om te genieten van alle activiteiten die we gepland hebben!

  • Culinair genot: Er zal gedurende het hele feest een assortiment hapjes en drankjes beschikbaar zijn, zodat je energieniveau hoog blijft terwijl je plezier hebt.

  • Speciale openingsact: Het feest zal spectaculair worden geopend door een bijzondere gast om 14.00 uur. Zorg dat je op tijd bent om hier niets van te missen!

  • Escaperoom avontuur: Voor de avonturiers onder ons bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan onze escaperoom van 14.00 tot 16.30 uur. 

  • De prijsuitreiking voor het gouden slot zal plaatsvinden om 17.00 uur.

  • Techniekateliers: Onder begeleiding van een volwassene kunnen kinderen deelnemen aan onze techniekateliers, waar ze kunnen experimenteren en leren over kracht, licht, geluid en water. Een geweldige kans om spelenderwijs meer te ontdekken over wetenschap en technologie!

  • Spelletjesplezier: Voor wie graag speelt, hebben we een breed scala aan spelletjes klaarstaan! Haal je spelletjeskaart op bij de ingang en neem deel aan de verschillende activiteiten. En als je jouw kaart vol speelt, kun je zelfs een prijsje kiezen!

 

Het belooft een onvergetelijke dag te worden vol plezier, uitdaging en ontdekkingen. Nodig gerust vrienden en familie uit om samen met ons te genieten van dit fantastische evenement. 

We kijken ernaar uit om jullie allemaal te zien op zondag 2 juni!
1 maart 2024

Tweede leerjaar bezoekt tandarts

In het 2de leerjaar werken we momenteel rond het thema 'gezond het dagje rond!' Daarom brachten de kinderen een bezoekje aan de tandarts. We kregen een antwoord op al onze vragen. Wat een leerrijke namiddag! foto's27 februari 2024

Aanmelden en inschrijven voor het schooljaar 2024 – 2025

Op dinsdag 27 februari 2024 start de aanmeldingsperiode voor alle kinderen die zich willen inschrijven in onze school. Ouders kunnen hun kind aanmelden tot en met 19 maart 2024.
Om je kind aan te melden, surf je tijdens de aanmeldingsperiode naar www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.Je haasten is niet nodig. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang je het maar binnen de aanmeldingsperiode doet.

31 januari 2024

Dag van de directeur

Op 31 januari was het "Dag van de directeur". Juf Leen en mijnheer Jacobs werden in de bloemetjes gezet. We willen hen bedanken voor al het werk dat ze dagelijks verrichten voor onze school. Een dikke proficiat voor onze directie!

15 januari 2024

Sneeuwklassen Zinal 

Dit schooljaar gaan onze zesdeklassers van 18 januari tot en met 25 januari 2024 op sneeuwklassen naar Zinal in Zwitserland. We zullen er verblijven in het hotel Les Diablons. Dagelijks kan je hun avonturen beleven op onze website. Klik hier en je vindt alle nieuwtjes, foto's, verslagen,... terug.


Je kan hen ook een berichtje sturen via het gastenboek. Dit doe je via onderstaande link:

 gastenboek 

08 januari 2024

Aanmelden en inschrijven voor het schooljaar 2024 – 2025

Op maandag 08 januari 2024 om 09.00 uur start de aanmeldingsperiode voor de voorrangsgroep. Ouders van kinderen die al broertjes of zusjes op het Sint-Jan Berchmanscollege, lager onderwijs hebben, kunnen hun kind aanmelden tot en met 23 januari tot 12.00 uur ’s middags.
Om je kind aan te melden, surf je tijdens de aanmeldingsperiode naar www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.Je haasten is niet nodig. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang je het maar binnen de aanmeldingsperiode doet.
De aanmeldingsperiode voor iedereen start op maandag 27 februari en loopt tot en met 19 maart 2024 om 12 uur ‘s middags. U krijgt dan hierover nog meer informatie.

21 december 2023

Koekenbak ten voordele van De Warmste Week

Op donderdag 14 december hebben de leerlingen van het zesde leerjaar chocolade- en zandkoekjes gebakken. De hele dag heeft het in het schoolgebouw naar versgebakken koekjes geroken. De leerlingen zijn van 's morgens tot het einde van de schooldag in de weer geweest met het maken van deeg en met het vormen van koekjes. De oven deed daarna de rest.
Op vrijdag 15 december werden deze koeken dan verdeeld tijdens de speeltijden. Er werd uitgebreid gesmuld door onze leerlingen. Dit zorgde voor veel blije gezichten op onze speelplaats.

Zo werden er om en bij de 600 koekjes gebakken. Elk koekje bracht 1 euro op. Ook hebben een aantal mensen online gedoneerd. Hiervoor zijn wij heel dankbaar. De opbrengst van 832 euro gaat helemaal naar De Warmste Week. 

20 november 2023

Op zoek naar sporen uit het verleden

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar in onze onmiddellijke schoolomgeving zijn heel wat sporen uit het verleden te ontdekken. Vraag maar na aan de leerlingen van het derde leerjaar. Zij ontdekten tijdens een dorpsspel onder andere meer over Jan Berchmans, Jakob Smits, de Guldensporenslag en het Beeldekenskapelletje. Maar zelfs in het ‘groot’ College kregen we spannende verhalen over de wereldoorlog te horen van verdwenen beelden enz. Het was een leuke en interessante zoektocht.  foto's

6 november 2023

 Verkeersactie 'Helm op fluo top!'

Het is weer zover … na de herfstvakantie nemen we met de hele school deel aan de verkeersactie ‘Helm Op Fluo Top’. Rappe Ronnie en Turbo Tonnie dagen ons weer uit om goed zichtbaar en beschermd naar school te komen tijdens de donkerste maanden van het schooljaar. Via de digitale stickeractie kunnen onze kinderen stickers sparen en leuke prijzen winnen. De actie loopt tot aan de krokusvakantie.


23 oktober 2023

 Soep- en chocoladeverkoop ten voordele van de sneeuwklassen


Beste ouders


Al meer dan dertig jaar organiseren we in onze school sneeuwklassen. De leerlingen en leerkrachten van
het zesde leerjaar beleven telkens onvergetelijke avonturen in de Alpen.


Om alle kosten te kunnen dekken organiseren we een soep- en chocoladeverkoop. Voor een mooie prijs van € 6 kan u heerlijke soep bestellen. Omdat het verse producten zijn, kan je ze ook in de diepvries bewaren. Met de feestdagen in het vooruitzicht bieden we ook een extraatje aan. Wie houdt er nu niet van een doosje heerlijke zeevruchten of truffels? Ook deze kunnen bij ons besteld worden aan € 6.
Ideaal als cadeau voor een kerst – of nieuwjaarsfeestje.

Bestellen kan op 2 manieren:


Het gele bestelformulier van de ‘totaalbestelling’ samen met het geld binnen brengen op school tot
en met vrijdag 17 november 2023. bestelformulier downloaden


Digitaal bestellen kan via volgende link soep- en chocoladeverkoop of via  de QR-code naast deze tekst
vanaf maandag 23 oktober 2023 tot vrijdag 17 november 2023. Het geld kan je dan overschrijven op
rekening BE76 0682 1385 3095 met vermelding van de naam en klas van je kind.De soep en/of chocolade kunnen op donderdag 30 november worden afgehaald op school tussen 15.00
uur en 18.00 uur. Zorg ervoor dat je kind(eren) ’s morgens al een stevige zak meebrengen naar school
(naamtekenen). Zo kunnen we efficiënt te werk gaan.


Alvast bedankt voor uw aankoop!


Het SJB-schoolteam

27 oktober 2023

Activiteiten samen met onze peters en meters


Op vrijdagnamiddag 27 oktober kregen onze leerlingen van het eerste leerjaar een bezoek van hun peters en meters uit het zesde. Samen lazen ze in hun leesboekjes van de klas. Ook hadden de zesdeklassers gezelschapsspelletjes meegebracht en de namiddag werd afgesloten met een zoektocht doorheen de school.   foto's

25 oktober 2023

Griezelboterhammen in het tweede leerjaar


Op woensdag 25 en donderdag 26 oktober werden de leerlingen van het 2de leerjaar echte chef-koks! Zo maakten ze lekkere griezelboterhammen! 

Mmm... dat was lekker!  foto's

20 oktober 2023

Uitstap naar Bokrijk


Het derde leerjaar keerde voor een uurtje 100 jaar terug in de tijd, we zaten in het jaar 1900. We kregen les in het oude schooltje van Hoeselt van juffrouw Helena. Eugenie, Lowieke, Mariette, Sooi, Pierre en … zaten allemaal in onze klas. We merkten dat het er vroeger toch heel anders aan toe ging. Wie niet aandachtig was en niet kon volgen kreeg ezelsoren op z’n hoofd. Diegene die te veel babbelde kreeg een lange tong rond de nek. En als je echt een grote deugniet was, moest je misschien wel op je blote knieën in je klompen gaan zitten met 2 bakstenen in je handen! De catechismus werd goed herhaald want dat vond meneer Pastoor belangrijk.

Jammer genoeg waren de weergoden ons niet goed gezind. Gelukkig konden we spelletjes van vroeger spelen in een overdekte speelschuur en konden we een kijkje gaan nemen in een echte hoeve van vroeger. We gaven onze ogen de kost en kwamen unaniem tot het besluit dat we blij zijn dat we in 2023 leven.  foto's

30 september 2023

Joepie, we leerden tot 1000!


Op vrijdag 29 september stonden de leerlingen van het derde leerjaar voor een hele uitdaging, namelijk het tellen van, jawel maar liefst 1000 maïskorrels! Hoe bedenken die juffen en meester dat toch… We hadden al snel door dat we dit op een handige manier moesten doen en maakten dan ook groepjes van 10 en later groepjes van 100. Op die manier raakten we de tel niet zo snel kwijt. Als beloning kregen we die dag zelfgemaakte popcorn. Het was puffen die dag, maar gelukkig ook poffen! foto's

29 september 2023

Startactiviteit 'peters en meters'


Op vrijdag 29 september kregen de leerlingen van het eerste leerjaar een peter of en meter uit het zesde leerjaar. Samen met de meters en peters beleefden onze eersteklassers een fijne namiddag en deden enkele fijne activiteiten om elkaar beter te leren kennen. 
De bedoeling van dit project is dat de kinderen van het zesde leerjaar onze nieuwe kinderen wegwijs maken in onze school en hen bijstaan in hun nieuwe schoolomgeving.


foto's  


27 september 2023

'Breng je sportclub mee naar school!' op woensdag 27 september


Vandaag kwamen er veel kinderen in hun sportoutfit naar school. Heel wat Molse sportclubs waren vertegenwoordigd.

Hopelijk kunnen ze op deze manier de andere kinderen motiveren om ook te gaan sporten. foto

25 september 2023

Zesde leerjaar bezoekt Geothermische centrale


Op maandag 25 januari fietsten onze zesdeklassers richting Mol-Donk. Daar bezochten ze de geothermiecentrale van het Vito. Ze kregen er een deskundige uitleg over de werking van een geothermische installatie en leerden heel wat bij over het opwekken van energie. Dit gebeurde via verschillende workshops. Deze uitstap kaderde in ons WO-thema rond het milieu. foto's


21 september 2023

Vierde leerjaar gaat op 'Spijkerwandeling'


Deze week trokken de kinderen van het vierde leerjaar er een voormiddag op uit. We gingen op spijkerwandeling langs verschillende belangrijke plaatsen in Mol.

We passeerden openbare gebouwen, nutsvoorzieningen en monumenten uit het verleden. Wat hadden we een fijne, leerrijke voormiddag. foto's vierde leerjaar19 september 2023

Openingsmoment 'Strapdag'


Vorige week vrijdag kregen we bijzonder bezoek op school. De broers Rappe Ronnie en Turbo Tonnie besloten om eens een kijkje te komen nemen op onze speelplaats.

We daagden hen uit om deel te nemen aan de Strapdag van vrijdag 22 september. Die dag gaan we samen stappen en trappen voor het klimaat. Strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. Onze school doet ook mee!

7 september 2023

Uitnodiging eerste vergadering 'Vrienden van het College'

De oudervereniging 'Vrienden van het College' bestaat uit een vertegenwoordiging van vrijwillige ouders.
Wij zitten 5 keren per schooljaar aan tafel met mijnheer directeur - Kris Jacobs- en een delegatie van 2 leerkrachten.

Hier worden allerlei thema's besproken die met onze kinderen te maken hebben (verkeersveiligheid, typlessen, fruit op school, opvang,...). Vaak wordt er ook uitleg gegeven over bepaalde lesmethodes, de leestrein, bouwdossier,...

Ouders krijgen ook de gelegenheid om suggesties te doen waar nodig.

We nodigen iedereen uit op onze startvergadering op maandag 25 september om 20.00 uur in onze vernieuwde leraarskamer. uitnodiging


7 september 2023

Derde leerjaar bezoekt werkhuizen lichtstoet Rozenberg

Reeds voor de 139e keer organiseert de Rozenband in september 2023 de Rozenberg lichtstoet.Dit jaar mocht het 3e leerjaar vlak voor het feestelijke weekend op bezoek in de "barakken" waar de wagens gemaakt worden. Ze kregen zo een exclusieve preview van de deelnemende wagens. En of ze onder de indruk waren van de creativiteit en de verschillende spektakels die op elke wagen worden tentoongesteld. Zo deden ze zeker en vast voldoende inspiratie op om zelf deel te nemen aan de tekenwedstrijd. Dat de beste moge winnen.      foto's derde leerjaar1 september 2023

Back to school!
30 augustus2023

Open klasdag eerste leerjaar


Op woensdag 30 augustus organiseren wij een Open klasdag voor alle nieuwe leerlingen van het eerste leerjaar. Zo kunnen jullie kennis maken met je nieuwe juf en een kijkje nemen in je nieuwe klas.

Iedereen is welkom tussen 16.00 en 18.00 uur.23 mei 2023

Feest op onze school


Op zondag 04 juni is het weer feest op onze school!
Zoals de traditie het wil, organiseren we in een musicaljaar een bescheiden schoolfeest. Naar goede gewoonte is er toch heel wat te beleven: springkasteel, Vlaamse kermis, café, dessertenbuffet,
inschrijvingen en kijkmomenten voor nieuwe leerlingen,…
Daarnaast organiseren we een heus Kubb tornooi voor jong en oud. Iedereen, familie en vrienden, mag en kan deelnemen.
De ploegen bestaan uit 4 tot 6 deelnemers.
Durf jij deze uitdaging aan? Wees dan snel want er kunnen maximum 32 ploegen deelnemen.
Schrijf je vlug in via onderstaande link:


www.tinyurl.com/KUBBTORNOOISJB

We hopen dat jullie, ondanks de beperkte agenda, onze school een warm hart toedragen, een kijkje komen nemen en natuurlijk een pintje komen drinken.

Bedankt alvast om samen met ons van dit schoolfeest een succes te maken.

Lieve groet

directie en leerkrachtenteam

22 mei 2023

Vrije inschrijvingen voor het schooljaar 2023 – 2024


Vanaf dinsdag 23 mei kan u uw kind vrij inschrijven in onze school. Dit kan via onze directeur Kris Jacobs mail : directie@sjblo.be  of gsm: 0496/50.91.00.


Tijdens de schooluren (8.00 uur tot 16.00 uur) kan u ook naar het secretariaat bellen.

tel: 014/32.07.5122 mei 2023

Film musical Griet en Hansje


Onze schoolmusical werd een groot succes. Op 24, 25 en 26 maart 2023 gaven de leerlingen het beste van zichzelf. Het werd een prachtig muzikaal spektakel. Er werd ook een film gemaakt over deze voorstelling. Deze kunnen jullie bekijken door op onderstaande link of op de affiche te klikken:


https://tinyurl.com/MusicalGrietenHansje


27 februari 2023

Aanmelden en inschrijven voor het schooljaar 2023 – 2024


De aanmeldingsperiode voor iedereen start op dinsdag 28 februari en loopt tot en met 21 maart 2023 om 12 uur ‘s middags. 
Om je kind aan te melden, surf je tijdens de aanmeldingsperiode naar www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen .
Je haasten is niet nodig. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang je het maar binnen de aanmeldingsperiode doet.
.

17 februari 2023

Carnaval op school 


Traditiegetrouw vierden wij carnaval op vrijdag net voor de krokusvakantie. Iedereen kwam verkleed naar school.

In de voormiddag sloegen we aan het knutselen en werd er geoefend voor onze musical. In de namiddag opende jeugdprins Brend een groot spel dat we speelden met de hele school.

Om half 3 stonden de mensen van de ouderraad klaar met een lekkere hotdog. Dank u wel hiervoor. Ze smaakten heerlijk! We eindigden met knallende muziek op de speelplaats.

Zo hebben wij allemaal genoten van de laatste dag voor de vakantie.

Prettige vakantie allemaal!


.

25 november 2022

Pizza- en pastaverkoop


We willen nogmaals iedereen hartelijk bedanken om ons te steunen door pizza's en pasta's te kopen. 


Smakelijk alvast!

8 november 2022

Flitsactie 2022


Wij zijn de 'Flitsactie' alvast goed gestart! 

Doen jullie ook mee?

De flitsactie loopt van de herfstvakantie tot aan de krokusvakantie.